FixStretch Biobased rekfolie

FixStretch Biobased rekfolie

Duurzaam en milieuvriendelijker bio-based Rekfolie

Bio-based stretchfolie is vervaardigd van minstens 50% granulaat uit reststoffen van rietsuikerproductie (sugar cane). Voor het overige deel wordt hoogwaardig virgin PE gebruikt. Circulair, duurzaam en van natuurlijke oorsprong zijn de termen die op deze rekfolie, stretchfolie van toepassing zijn.

waarom Biobased rekfolie?

De grote winst hier is de verlaging van het gebruik van fossiele grondstoffen en de daarbij behorende CO2 besparing. U bent dus zeer milieubewust bezig met het gebruik van deze wikkelfolie! Daarnaast is dit een geblazen folie, van zeer hoge kwaliteit, hierdoor is het verbruik een stuk minder, maar biedt het voldoende sterkte om een goede ladingzekerheid te hebben.

Steeds meer verpakkers en transporteurs zoeken naar middelen om hun ecologische voetafdruk te verlagen. In het geval van stretchfolies voor palletstabilisatie was dit tot voor kort een lastig verhaal. Men moet er immers altijd vanuit kunnen gaan dat de kwaliteit van de palletwikkeling (letterlijk) overeind blijft. Na vele testkilometers zijn wij van mening dat we nu een Bio-based rekfolie kunnen leveren die zich in sterke kan meten met onze beste LLDPE rekwikkelfolies. Deze stretchfolie is dermate goed en stabiel van kwaliteit dat we deze graag binnen onze huismerk FIXstretch opnemen.

Wat is er dan zo duurzaam aan bio-based rekfolie?

Bio-based wil in niet zeggen dat het ook vanzelf verdwijnt als het in de natuur terecht komt, helaas. Maar u dient deze stretchfolie op de normale wijze aan te bieden in de plastic-afvalstroom. Deze folie is niet composteerbaar, bio-degradable of biologisch afbreekbaar. Het mag dus niet in de GFT-bak. Dit is ook de reden waarom deze folie gewoon transparant van kleur is en niet lichtgroen zoals de b.v. de bio-degradable luchtzakjesfolie.

Is bio-based stretchfolie duurder?

Ja en nee, om de beste kwaliteit te garanderen wordt gebruikt gemaakt van de hoogwaardige Coex-Blown folie techniek (geblazen folie). Deze techniek is complexer dan de standaard cast-techniek (getrokken folie) en dat ziet u tot op zekere hoogte terug in de rolprijs. Echter, wanneer u nu al gebruik maakt van de betere blown/geblazen-stretchfolie zal er niet of nauwelijks prijsverschil zijn. Vraag gewoon eens een vrijblijvende offerte op basis van uw huidige afnames voor een goede prijsvergelijking.

Testen?

Om uzelf te overtuigen (wij zijn het al) van de goede kwaliteit kunt te allen tijde een proefrol of een demonstratie aanvragen bij onze klantenservice. Fixstretch Bio-based stretchfolie is leverbaar in zowel hand- als machinerollen.

Producten 1 tot 3 van 3 in totaal
 1. Machine Rekfolie Biobased 50 cm x 3000 mtr, 12my 150% rek

  Machine Rekfolie Biobased 50 cm x 3000 mtr, 12 my 150% rek

  Machine rekfolie Biobased 50 cm x 3000 mtr, 12 my 150% rek

 2. Machine rekfolie Biobased 50 cm x 3000 mtr, 12my Powerstretch 200% rek

  Machine Rekfolie Biobased 50 cm x 3000 mtr, 12 my 200% rek

  Machine rekfolie Biobased 50 cm x 3000 mtr, 12 my Powerstretch 200% rek

 3. Rekfolie Biobased 50 cm x 300 mtr, 12 my transparant

  Rekfolie Biobased 50 cm x 300 mtr, 12 my transparant

  Rekfolie Biobased 50 cm x 300 mtr, 12 my transparant, 6 rol/ds

Producten 1 tot 3 van 3 in totaal